Arjen peruskorjaus - Remontoi kotisi pitkäikäiseksi

Rakentamisen puolella remontointi kannattaa aina. Se on pakollinen “paha”. Oli maailman tilanne mikä tahansa, on varma että ajan hammas kuluttaa. Mikään ei parane vanhetessaan kun puhutaan asunnoista.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi peruskorjaamisen ja talon kunnossapidon periaatteita.

Koti tuo turvaa ja siellä viihdytään

Me kaikki ihmiset asumme jossain. Monesti oma koti on tärkeä paikka. Omassa kodissa halutaan viihtyä ja siitä halutaan järkevä sijoitus. Koti on turva. Parhaimmillaan.

Onko se järkevä sijoitus?
Tuoko oma koti stressiä ja päänvaivaa?
Pelottaako korjausrakentaminen yleisesti?

Mielestäni asioita kannattaa lähestyä positiivisesti, tunne ja järkiperustein. Asia, josta pidetään huolta on yleensä tärkeä. Niin fyysisesti kuin henkisesti. Ylläpito luo turvaa.

Rakentamisen puolella remontointi kannattaa aina. Se on pakollinen “paha”. Oli maailman tilanne mikä tahansa, on varma että ajan hammas kuluttaa. Mikään ei parane vanhetessaan kun puhutaan asunnoista. Korjausrakentamista tarvitaan vaikka maanjäristykset eivät meille asti ylläkkään. 

Vaikka penniä sopii ja onkin hyvä venyttää monessa asiassa ei tämä kumminkaan ole mistään kulmasta katsottuna yksi niistä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voi todeta, että ehkäisevä toiminta säästää usein ison loven kukkarosta.

Älä tingi peruskorjauksesta

Peruskorjauksesta tinkiminen on monesti asia joka tapahtuu vahingossa. Tietämättä. Samalla saatetaan vaarantaa asunnon rakenteita. Jos halutaan pitää asunnon ylläpito järkevissä rajoissa ja välttää suurempaa korjausrakentamista, kannattaa remontointi pitää aktiivisena. 

Mikäli on käynyt niin että asunto on päässyt oikeasti heikkoon jamaan, monesti tehokkain tapa on remontoida asunto kokonaisuudessaan. Samalla päivitetään putki- ja sähkötekniikka ajantasalle, nykyaikaan.

Suomalaisten varallisuus on pääosin kiinni omistusasunnoissa. Näin ollen prosessi on periaatteessa sama, kun huoltaisit mitä tahansa sijoituskohdetta puhumattakaan siitä että huollat elämäsi tukikohtaa. Näin vältyt myös mahdollisilta talon rakenteellisista yllätyksistä kuten homevaurioista.

Remontin lykkääminen ei tuo säästöjä

Kertakustannus remontista voi olla merkittävä, jopa suuri, mutta ei missään tapauksessa turmiollinen toisin kuin heitteille jätetty tikittävä aikapommi. Tämän voi kuitenkin jakaa useammalle vuodelle, jossain tapauksissa jopa 20-vuodelle.

Remontointi ajoissa vähentää yllätyksiä sekä pienentää suuremman remontin tarvetta tulevaisuudessa. Mikäli kevyttä remonttia ja asunnon ylläpitoa pidetään tärkeänä ja suoritetaan aktiivisesti, eivät paikat pääse rempalleen.

Kokemuksesta voin kertoa että nopea, pintapuolinen korjaus ei aina tuo mielenrauhaa. Kellari peruskorjataan sisäpuolelta oikein ja järkevästi mutta salaojat voivat alkaa jännittämään.

Kylpyhuoneeseen tehdään pintojen siistiminen putsauksella ja nanopinnoitteella, mutta esimerkiksi vesieristys ja piilossa rakenteissa olevat orgaaniset materiaalit saattavat olla ottaneet kosteutta vastaan.

Kuka sen tietää ja mistä se selviää? Jos tästä on vähänkään epävarmuutta niin ammattilaisen kutsuminen paikalle viisainta mitä hetkessä voit tehdä.

Dokumentoituun korjausrakentamiseen voi luottaa.

Korjausrakentaminen puhuttaa. Voiko remonttiin luottaa? Onko mahdollista että asiat menevät entistäkin pahempaan kuntoon?

Luotettava tekijä on kaiken a ja o. Yrityksen remontin takana molempien osapuolien eduksi on hyvä olla luotettava. Tekemisen tulee olla läpinäkyvää. Dokumentointi kuvin ja tekstein osoittaa toiminnan ammattimaisuuden.

Halu ja uskallus työvaiheiden kuvaamiseen teille jäävään muistioon tuo turvan tulevaisuutta varten. Silloin tietää myös sen mitä pintojen alla on. Tämä voi olla myös seuraavan remontin tekijälle avain toimivaan ja tehokkaaseen suorittamiseen.
Mietityttääkö kotisi kunto? Haluatko ylläpitää kotisi kuntoa, arvoa ja viihtyvyyttä?

Mikäli kotisi kaipaa peruskorjausta, ota meihin yhteyttä pienemmissäkin kysymyksissä!

 

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.