fbpx

Keittiöremontti hinta

Keittiöremontti on aina kallis, ja se vaatii jonkin verran suunnittelua riippumatta siitä, kuinka laajan remontin aikoo toteuttaa.

Kyseessä on jopa kymmenien tuhansien satsaus, joten sitä ei ole hyvä lähteä tekemään kiireellä.

Se vaatii suunnittelua sekä keittiön toimivuuden että ulkonäön, mutta usein myös rahoituksen suhteen. Toisaalta on hyvä muistaa, että hyvin ja asianmukaisesti toteutettu remontti on myös sijoitus tulevaisuuteen. Se nostaa asunnon arvoa todennäköisesti enemmän kuin remonttiin sijoitettiin, ja valmis keittiö on valtti silloin, kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi.

Keittiöremontit Fiksusti

Keittiöremontin hinta määräytyy niin monen tekijän summasta, että valitettavasti tarkan hinnan ilmoittaminen ei voi olla mahdollista ennen kuin on selvää, minkälaisen remontin ja minkälaisessa kohteessa juuri sinä haluat tehdä. Joskus keittiölle riittää pieni kasvojenkohotus, joka on mahdollista saada muutamalla satasella tai parilla tonnilla. Tällöin puhutaan lähinnä pintaremontista tai kaappien ovien vaihdosta. Yleisimmin hintahaarukka osuu kuitenkin 10 000–20 000 euron väliin, jos kyseessä on kokonaisvaltainen keittiöremontti uusine kaapistoineen ja kodinkoneineen. Toki jos vaaditaan vielä isompaa remonttia, esimerkiksi seinien kaatoa, on hinta aina viisinumeroinen.

Mitkä tekijät vaikuttavat keittiöremontin hintaan?

Keittiöremontin laajuuden lisäksi hintaan voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Monesti hyvinkin samannäköisillä kaapeilla voi olla suuri hintaero. Kaapistojen sisällä olevat mekanismit ovat erittäin kalliita, joten jos esimerkiksi tyytyy kulmakaappiin, jossa on hyllyt slide out -mekanismin sijaan, voi saada merkittävän säästön. Kodinkoneiden hinnassa voi säästää pitkän pennin, etenkin jos ei ole intohimoinen ruuanlaittaja eikä tarvitse kaikkia mahdollisia ominaisuuksia. Keittiötasoissa tulee säästöä paljonkin, jos valitsee laminaatin kivitason sijaan; samoin valaisimissa, hanoissa ja muissa yksityiskohdissa, jos ei kaipaa kalleinta designia.

Keittiöremontti nostaa asunnon arvoa

Vaikka keittiöremontti on aina suhteellisen kallis toteuttaa, tosiasia on, että se nostaa asunnon arvoa. Itse asiassa keittiöremontti on kaikista mahdollisista asunnon remonteista juuri se, joka nostaa asunnon myyntiarvoa kaikkein eniten. Pienelläkin uudistuksella voi saada asunnon arvon nousemaan, mutta ostaja arvostaa erityisesti valmista keittiötä, jolle ei tarvitse tehdä itse mitään. Onhan otettava huomioon myös se vaiva, jonka ostaja välttää saadessaan valmiin keittiön. Keittiöremontin aikana keittiötä ei pysty käyttämään, ja helpompi vaihtoehto on muuttaa valmiiseen kotiin.

Mistä lähteä liikkeelle keittiöremontin tekemisessä?

Mikäli omistat asunnon taloyhtiössä, aivan ensimmäiseksi sinun tulee tehdä remontista ilmoitus isännöitsijälle kirjallisesti. Tämä koskee lähes kaikkia remontteja, mutta erityisesti keittiöremontin kaltaisia isoja muutoksia, joissa on huomioitava vedeneristeet ja sähkötöiden asianmukainen hoito. Remonttia ei tule aloittaa ennen kuin taloyhtiö on käsitellyt ilmoituksen, sillä keittiöremontti voi mahdollisesti vaikuttaa myös talon muihin osakkeisiin. Yhtiöllä on oikeus ja velvollisuus valvoa remonttia, mutta kyse on kaikkien yhteisestä edusta. Hyvin valvottu ja dokumentoitu muutostyö nostaa asunnon arvoa huomattavasti, kuten edellä jo todettiin.

Keittiön suunnitteluun kannattaa satsata

Keittiön suunnittelun ja mittaukset voi tehdä itse, mutta etenkin jos kyseessä on ensimmäinen keittiöremontti, on todennäköisesti parempi jättää suunnittelu ammattilaisen käsiin. Keittiöfirmat tarjoavat suunnittelupalvelua ilmaiseksi. Kokenut suunnittelija tulee kotiisi, ottaa mitat ja suunnittelee mittoihin sopivan valmiin keittiön – toki sinun tarpeitasi ja mieltymyksiäsi kuunnellen. Suunnittelijoita voi pyytää käymään useammastakin firmasta. Tällöin varmistut, että saat parhaan vaihtoehdon, sillä todennäköisesti suunnitelmien välillä on eroja. Suurissa keittiöissä suunnittelu on tärkeää, mutta hyvä suunnittelu pääsee oikeuksiinsa etenkin pienissä keittiöissä, joissa jokaisella sentillä on merkitys.

Miten valita oikea keittiö?

 

Jos olet pyytänyt suunnitelmat usealta suunnittelijalta, on sinun seuraavaksi valittava sinulle sopivin vaihtoehto. Sen jälkeen sinun on valittava kaapit, materiaalit ja värit, eikä valinta ole aina helppo. Hinta on varmasti yksi tekijä valinnassa, jos sinulla on tietty budjetti remonttia varten. Se ei kuitenkaan ole ainoa seikka, johon tulee kiinnittää huomiota. Kannattaa lähteä miettimään omia tarpeitaan. Oletko innokas ruuanlaittaja ja toimiiko uusi keittiö käytännössä niin kuin haluat? Onko keittiö sinulle ennemmin kuin koriste ja sisustuselementti, jonka on näytettävä hyvältä? 

Toki keittiöiden hintoja kannattaa vertailla, onhan kyseessä iso sijoitus. Joskus saattaa löytyä tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää. Hintaa saa alaspäin myös sillä, jos osaa tehdä edes osan töistä, esimerkiksi purkutyöt, itse. Ammattilaisiin voi kuitenkin luottaa, ja jos ei ole omasta osaamisestaan varma, kannattaa työt jättää niille, jotka sen osaavat. Väärässä paikassa ei kannata säästää eikä halvin ole aina välttämättä paras. Kyseessä on kuitenkin ammattitaitoa vaativa remontti, jolla pahimmassa tapauksessa saa aikaan vahinkoa koko taloyhtiölle. Muista, että remontin työn osuudesta saa kotitalousvähennystä.

Pyydä Tarjous Keittiöstäsi

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.