fbpx

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuone on yksi kodin keskeisimmistä tiloista, ja sen remontti yksi kotitalouksien yleisimmistä remonteista. Kylpyhuoneremonttien syyt ovat moninaiset. Ensinnäkin kylpyhuoneella on rajallinen elinkaari, sillä saumat, laatat, matot ja eristeet eivät kestä loputtomiin. Jos siis asut samassa kodissa vuosikymmeniä tai ostat viimeksi parikymmentä vuotta sitten korjauksia nähneen asunnon, kylpyhuoneremontti ei ole vältettävissä. Jos rakennusvaiheessa, aiemmassa remontissa tai kylpyhuoneen yleisessä kunnossapidossa on puutteita, voi remontti olla tarpeellinen myös yllättävän uudessa kohteessa. Samoin remontin tarvetta voi ilmetä eri-ikäisissä kylpyhuoneissa tilan toimimattomuuden vuoksi. Oikein mitoitettu remontti, pintojen ja kiinteiden kalusteiden päivitykset sekä uudenlaiset ratkaisut tekevät kylpyhuoneesta aikaa kestävän ja omaan arkeen sopivan. Kylpyhuoneremontin tärkeyttä koko kodin kannalta ei voi korostaa liikaa.

Kylpyhuoneremontti Jälkeen

Kylpyhuoneremontin merkitys

Kylpyhuone on kodissa huomattavasti kovemmassa kulutuksessa kuin oleskelutilat. Rakenteet joutuvat kestämään runsasta kosteutta päivästä toiseen, joten pinnoilta, saumoilta ja eristeiltä vaaditaan paljon. Vaikka iän näkyminen yleisilmeessä on ikävää, pahinta on kuitenkin vesi- ja kosteusvahinkojen uhka. Vauriot voivat vaikuttaa paitsi asunnon rakenteisiin myös esimerkiksi kodin sisäilmaan ja sitä kautta asujien terveyteen. Jos repsottava sauma, haljennut laatta tai vesieristyksen tila mietityttää, on hyvä lähteä selvittämään remontin tarvetta kylpyhuoneen iästä riippumatta. Lisäksi tulee tiedostaa, että silmämääräisesti kunnossa olevalla ja toimivalla mutta iäkkäällä kylpyhuoneella on elinkaarensa pää. Eristeet eivät kestä ikuisesti, joten kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä vähintään 20–25 vuoden välein. Kylpyhuoneremontti hinta voi äkkiseltään mietityttää, mutta itse asiassa remontti vaikuttaa positiivisesti koko asunnon arvoon.

Lisäarvoa asunnolle ja asujille


Remontti on hyvä keino nostaa kylpyhuoneen tyylikkyyttä ja viihtyisyyttä, mutta myös toimivuutta. Remontin ansiosta kylpyhuoneeseen voidaan saada paitsi uudet pinnat myös esimerkiksi lisää säilytystilaa ja suihkuverhon tilalle suihkukaappi tai -seinä. Asunnon arvon kannalta on tärkeää, että kylpyhuone on niin sanotusti ajan tasalla ja remontoitu nykyisten määräysten mukaisesti. Myyntitilanteessa kaunis asunto, jonka kylpyhuoneeseen ei liity välitöntä remontin tarvetta eikä huolta vesi- ja kosteusvaurioista, on ehdoton myyntivaltti. Kylpyhuoneremontti on siis rahallinen panostus, joka kuitenkin maksaa itsensä takaisin. Lisäksi on hyvä muistaa, että hyvin remontoitu ja harkiten toteutettu kylpyhuone palvelee asukkaita jopa pari vuosikymmentä kerrallaan. Onnistuneen remontin tärkein edellytys onkin hyvän toteutuksen lisäksi huolellinen etukäteissuunnittelu.

Mitä kylpyhuoneremontin suunnittelussa tulee huomioida?

Kylpyhuoneen ikä sekä näkyvät kulumiset kannattaa tiedostaa. Jos ikä lähestyy kahtakymmentä, muovimatot repsottavat näkyvästi tai kylpyhuoneessa leijuu erikoinen haju, on tärkeätä toteuttaa remontti mahdollisimman nopeasti. Jos taas muutaman vuoden ikäisen kylpyhuoneen värit tai toimimattomuus ärsyttävät päivästä toiseen, ei remontin tarve ole suuri tai akuutti, mutta jotain kylpyhuoneelle kannattaa varmasti tehdä! Tärkeimmät tekijät onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin ovat ammattimaiset tekijät ja suunnittelijat sekä viisaasti valitut materiaalit ja kalusteet. Kosteus- ja vesivahingoista tietävät ammattilaiset ovat oikea osoite, jos tarpeena on korjata mahdolliset vauriot. Ammattitaitoiset remontoijat taas huolehtivat uuden kylpyhuoneen oikeaoppisista vesieristyksistä ja saumoista. Materiaalien, värien ja kalusteiden valintaan kannattaa samoin ottaa avuksi ammattilaiset, heidän näkemyksensä ja kokemuksensa.

Miksi suunnittelu kannattaa tehdä huolella?

Kylpyhuonetta ei uudisteta kuten olohuonetta, jonka ilme muuttuu parhaimmillaan seinän maalaamisella ja tekstiileillä. Koska kylpyhuoneen kiinteiden pintojen ja kalusteiden täytyy kestää kulutusta ja katsetta 15–25 vuotta, valinnoilla on todellakin väliä! Jos kylpyhuoneeseen tehdään suuri remontti, tulee miettiä käytännön seikkoja. Mitkä materiaalit kestävät kulutusta, ovat helppoja puhdistaa ja hinta-laatusuhteeltaan kannattavia? Myös toimivuutta tulee miettiä: millaisia säilytystiloja tarvitaan ja olisiko kylpyhuoneen syytä olla esteetön. Myös väreillä ja kuoseilla on väliä. Jaksatko katsoa mustaa kylpyhuonetta seuraavan vuosikymmenen tai voivatko liian persoonalliset valinnat muodostua ongelmaksi myyntihetkellä? Jos taas remontin syynä eivät ole ikä ja ongelmat, voisiko saumojen puhdistaminen, uusi peilikaappi ja laattojen mikrosementointi riittää? Avuksi suunnitteluun ja vastausten löytämiseen kannattaa ehdottomasti ottaa ammattilainen!

Remontoijana Fiksusti Oy

Kylpyhuoneremontti kuuluu kodin välttämättömiin urakoihin jossain vaiheessa asuntojen elinkaarta. Samalla se aiheuttaa monille stressiä, sillä harva meistä on ammattilainen vesieristyksissä tai tietää, mikä laattakoko toisi parhaat puolet esille juuri omassa kylpyhuoneessa. Ratkaisuna tähän on ammattilaisten ottaminen apuun. Fiksusti Oy tarjoaa täyden palvelun sisäremontteja Uudellamaalla, ja palveluihimme kuuluvat myös kylpyhuoneremontit. Kanssamme asiakkaan ei tarvitse huolehtia mistään remontin aikana olevasta toimenpiteestä. Suunnittelemme remontin yhdessä asiakkaan kanssa sekä hoidamme kaiken käytännön toteutuksen. Asiakas pidetään ajan tasalla remontin tapahtumista ja edistymisestä laadukkaan dokumentoinnin avulla ja hänen tarpeensa ja toiveensa huomioidaan pitkin matkaa. Rakenteellisten töiden laadukkuudesta ei tingitä, mikä on etenkin kylpyhuoneremonteissa ensiarvoisen tärkeää.

Kylpyhuoneremontin kustannukset


Kylpyhuoneremonttien hinnat vaihtelevat valtavasti, sillä jokainen remontti on oma projektinsa. Jos puhutaan pienestä pintaremontista, voidaan uutta ilmettä kylpyhuoneeseen tuoda jo muutamalla sadalla eurolla. Tällöin remontti tarkoittaa esimerkiksi pelkkää saumojen vaihtoa tai kalusteiden uusimista. Jos kuitenkin puhutaan isommasta remontista, jossa koko kylpyhuone uudistetaan, hinnat pyörivät pääsääntöisesti 10000 –20 000 euron tienoilla. Erot muodostuvat muun muassa kylpyhuoneiden kokoeroista, remontin kattavuudesta, valituista materiaaleista ja työstä. Pelkkä vesieristys ja pintojen uusiminen tulee yleensä kohtuuhintaiseksi, mutta heti kun aletaan siirrellä seiniä tai viemäreitä, muuttaa valuja, tehdä kaarevia suihkuseiniä ja muita erikoisratkaisuja, hinnat kohoavat ylemmäs. Myös ylimääräiset sähkö- ja putkityöt lisäävät kuluja, puhumattakaan korjausta vaativista kosteusvaurioista.


Kunnon kylpyhuoneremontti lohkaisee aina siivun kotitalouden kukkarosta. Jos kylpyhuoneremonttiin johtavat esimerkiksi rakennusvirheet tai talonyhtiön laiminlyönnit, apua saattaa tulla talonyhtiön suunnalta. Samoin tilanteessa kuin tilanteessa kannattaa hyödyntää mahdollisuus kotitalousvähennyksiin. Remontin hintaan voi toki vaikuttaa varsin paljon myös omilla valinnoilla. Materiaaleja ja kalusteita löytyy monissa hintaluokissa, mutta toki halvimmista kannattaa selvittää, korreloiko huokea hinta huonon laadun kanssa. Myös se, kenellä remontin teettää, vaikuttaa hintaan. Kylpyhuoneremonttia ei koskaan tule teettää pimeänä eikä hommaan kannata ryhtyä myöskään itse, jos koulutusta ei ole. Firmoista kannattaa valita vain rekisteröity ja rehti vaihtoehto. Mitä hintoihin tulee, ei halvin tarjous kylpyhuoneremonteissa aina ole paras. Tärkeintä nimittäin on, että työn laatuun voi luottaa ja laadusta kannattaa myös maksaa.

Onko Kylpyhuoneremontti Sinulle Ajankohtainen?
Keskustele remontistasi asiantuntijoidemme kanssa!

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.