fbpx

Lattiaremontti Hinta

Lattialla on suuri merkitys kodin viihtyvyyteen ja visuaalisuuteen. Hyvin toteutettu ja suunniteltu lattia miellyttää silmää ja sointuu hyvin muun kodin elementteihin. Kodin perustana ja pohjana lattia on jokapäiväisessä käytössä ja lattian kuluminen on väistämätöntä, joten lattiaa suunniteltaessa ei kannata hätiköidä. Laadukas ja huolellisesti asennettu lattia oikein hoidettuna saattaa kestää vuosikymmeniä ja tuo lisäarvoa asunnolle. Etenkin asuntoa myydessä huollettu ja siisti lattia on suureksi eduksi.
Fiksusti Oy lattiaremontti

Mitä lattiaremontti maksaa?

Lattiaremontin hinta vaihtelee 1 500-8 000€, sisältäen kaiken tarvittavan materiaalin ja työn.Remontin hintaan vaikuttavat asennettavan lattian pohjatyö ja pinta-ala, materiaalin tyyppi ja laatu, lattialistojen asennus, mahdolliset lisävauriot ja pystyykö remontin tilaaja itse hoitaa osan työstä, esimerkiksi vanhan lattian purkamisen, jolloin remontin hinta on edullisempi.Toisinaan lattian purkamisen ja uuden asentamisen sijaan riittää lattian uudelleenkäsittely, hiominen ja vahaus, jolloin lattia saa uudenveroisen loistavan pinnan.

Mahdolliset lisäkustannukset

Lattian uusiminen on tavallisissa olosuhteissa melko mutkaton remontti, mutta joskus remontin ohessa saattaa ilmetä piilossa olleita yllätyksiä lattian alla ja rakenteissa, esimerkiksi kosteusvaurioita. Remontista voi koitua nopeastikin lisäkustannuksia ja suunniteltua enemmän tekemistä ja korjaamista. Näihin kannattaa varautua etenkin jos kyseessä on vanhempi asunto, eikä välttämättä kodin asukkaana itse tiedä juurikaan asunnon historiasta. Mikäli on epävarma mitä lattian alla ja rakenteissa saattaa olla, kannattaa suorittaa sisäilman kosteusmittaus ja muita mittauksia, joiden tuloksista voi päätellä esiintyykö rakenteissa mahdollisia vaurioita.

Millainen lattia?

Kaikissa lattiamateriaaleissa tapahtuu kulumista ja kuluminen tulee näkyville vuosien saatossa. Materiaalia valittaessa kannattaa ottaa huomioon millaiseen käyttöön ja ympäristöön lattia asennetaan, esimerkiksi onko asunnossa lapsia tai sisätiloissa vapaana pidettäviä lemmikkejä, joiden telmimisestä ja elämisestä jää näkyviä merkkejä lattiaan.

Lattiamateriaalien ominaisuuksissa on eroja. Riippuen onko materiaali kovaa vai pehmeää, on suuri merkitys kolhuuntumiselle ja naarmuntuumiselle, kova materiaali sietää näitä vaurioita paremmin.
Pehmeämpi luonnonmateriaali sitoo paremmin ääntä sekä lämpöä itseensä, kun vastaavasti kova, keinotekoinen materiaali ei juurikaan akustisoi eikä ole lämmin esimerkiksi ilman lattialämmitystä.

Jotkin lattiamateriaalit reagoivat tietynlaiseen huoneilman kosteuteen sekä ilmastointiin, lämpötiloihin ja muuttuviin sääolosuhteisiin, siksi materiaalia valittaessa on syytä kiinnittää huomiota materiaalin vaatimuksiin.

Siisti lattia vuosien ajaksi

Lattioiden hoito ja kunnossapito on helppoa, jolloin lattia säilyy hyvänä vuosien ajan.  Pölyjen pyyhkiminen ja imurointi estää pölyn imeytymisen lattiaan, irtoroskat eivät pääse naarmuttamaan pintaa ja näin lattia säilyttää kiillon ja kimmoisuuden, jonka voi viimeistellä kosten nihkeällä mopin pyyhkäisyllä. Lattioiden pesuun ja tahrojen poistoon on saatavilla useita eri valmisteita materiaalikohtaisesti. Mikään materiaali ei kestä liiallista kosteutta, pitkään lattialla olevia vesilammikkoja tai muita nestemäisiä aineita. Lattiaan imeytynyt neste etenkin saumakohtiin saattaa turvottaa materiaalin, jolloin saumat voivat kohota ja materiaali niiden ympärillä kupruilla. Ikävimmässä tapauksessa materiaaliin päässyt kosteus aiheuttaa laajempaa vahinkoa ja kosteus imeytyy rakenteisiin tai lattian alla alkaa esiintyä homevaurioita.

Lattiaremontti ajankohtainen - Mistä kannattaa aloittaa?

Kun alkaa lattiaremontin suunnittelu, ensimmäinen askel on millainen lattia miellyttää itseä ja millaiselle alueelle lattiaremontti täytyy toteuttaa. Ellei näiden kahden seikan lisäksi itseltä löydy osaamista ja tietoa jatkosuunnitteluun, on suotavaa kääntyä ammattilaisen puoleen ja saada parhaimmat vinkit sekä neuvot.

Mitään ei kannata lähteä itse kokeilemaan, ellei tiedä mitä tulee tehdä, siitä koituu vain harmia ja turhia kuluja. Yhdessä suunniteltu remontti, ammattilaisen toteuttamana vastaa odotuksia ja tarpeita.

Nykypäivän lattiamateriaalivalikoima on hyvin laaja ja monipuolinen, jokaiseen kotiin löytyy se oikea lattia väreineen ja kuvioineen.

Fiksusti Oy lattiaremontti

Ota meihin yhteyttä

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.