Maalaus Luonnonmaaleilla - Myrkytön ja ympäristöystävällinen vaihtoehto

Jokainen tietää miltä tuntuu mennä vastamaalattuun tilaan – haju on voimakas ja jopa ärsyttävä. Maaleja ei kannata turhaan haistella, koska ne ei yleensä ole mitään kaikista terveellisimpiä.

Toki siinä vaiheessa kun maalit ovat kuivuneet niin mitään haittaa ei sinänsä ole, mutta voiko myrkkyjä olla koskaan liian vähän ympäristössä?

Luonnonmaalit ovat yhä suositumpia

Luonnonmaalit ovat ympäristöystävällinen ja myrkytön vaihtoehto perinteisille maaleille. Ne ovat valmistettu luonnollisista raaka-aineista, kuten kasveista, mineraaleista ja eläinten sivutuotteista. 

Luonnonmaalit eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten VOC-yhdisteitä (Volatile Organic Compounds), jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia ja ympäristöhaittoja.

Luonnonmaalit ovat nykyään suosittuja ympäristöystävällisyyden ja allergiattomuuden takia. Luonnonmaalit hengittävät paremmin ja saattavat jopa parantaa huoneilmaa.

Laadukas maali vaatii laadukkaan maalauksen

Luonnonmaaleja valittaessa on tärkeää miettiä tarkasti ominaisuudet mitä maalilta haluaa. Kaikki maalit, joita mainostetaan luonnonmaaleina, eivät välttämättä ole niin laadukkaita. Laadukkaat luonnonmaalit ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta ne ovat myös kestävämpiä ja antavat paremman lopputuloksen.

Luonnonmaaleilla maalattaessa aikaa menee enemmän ja työn laadulla on suurempi merkitys. Pohjatyöt on tehtävä huolella ja maaleja on käsiteltävä oikein. Luonnonmaaleja ei voi käyttää samalla tavalla kuin tavallisia maaleja. Niitä on esimerkiksi sekoitettava eri tavalla ja käytettävä ohuempia kerroksia, jotta maali tarttuu hyvin pinnalle.

Toinen tärkeä asia on, että maalattavan pinnan on oltava tasainen, puhdas ja kuiva ennen maalauksen aloittamista. Maalin tarttuvuus pinnalle riippuu suuresti siitä, miten hyvin se on tasoitettu ja pohjamaalattu. Huolellisen tasoituksen ja pohjamaalauksen tarkoitus on suojata maalattavaa pintaa ja antaa hyvä tarttuvuus lopulliselle maalille.

Luonnonmaalit ovat yleensä myös hitaampia kuivumaan kuin perinteiset maalit koska luonnonmaalit eivät sisällä kuivatusaineita. Kuivumisprosessi voi kestää jopa päiviä, joten maalausprosessi vie enemmän aikaa.

Huolellinen valmistelu ja maalauksen laatu ovat erittäin tärkeitä, koska luonnonmaalien kanssa on välttämätöntä käyttää enemmän vaivaa ja aikaa kuin tavallisten maalien kanssa. Kuitenkin, kun kaikki valmistelut on tehty huolella, lopputulos on yleensä erinomainen. Luonnonmaalien käyttö ei ole vain ympäristöystävällinen vaihtoehto, vaan se voi myös parantaa sisäilman laatua ja luoda kauniin ja kestävän pinnan kotiisi.

Oikean maalin valinta voi olla vaikeaa.

Luonnonmaalit ovat erityisen hyviä vaihtoehtoja ihmisille, joilla on herkkä iho tai allergioita. Ne eivät sisällä synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita tai muita kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai muita allergisia reaktioita. Luonnonmaalit ovat myös hyviä vaihtoehtoja lapsiperheille, kun lapset saattavat olla hyvinkin läheisissä väleissä maalatun pinnan kanssa.

Luonnonmaalit ovat ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset maalit, koska ne sisältävät vähemmän myrkyllisiä kemikaaleja ja niiden tuotantoprosessit ovat yleensä vähemmän saastuttavia. Luonnonmaalit ovat biologisesti hajoavia ja ne voidaan kierrättää tai hävittää turvallisesti.

Luonnonmaalien valikoima on laaja, ja niitä on saatavana monissa eri väreissä ja sävyissä. Lisäksi maaleilla on erilaisia ominaisuuksia. Kannattaa miettiä juuri ne ominaisuuden joiden perusteella valitsette oikean maalin. Kysy meiltä lisää eri vaihtoehdoista!

Laadukkaalla maalauksella jopa parempaan lopputulokseen!

Luonnonmaalauksen käyttö voi kuitenkin olla haastavaa, sillä se vaatii enemmän aikaa, huolellisuutta ja tarkkuutta kuin perinteinen maalaus. Lisäksi luonnonmaalit saattavat olla kalliimpia kuin perinteiset maalit, mutta ne ovat usein kestävämpiä ja pitkäikäisempiä. On tärkeää valita laadukkain mahdollinen luonnonmaali ja tehdä riittävät valmistelut ennen maalausprosessin aloittamista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että luonnonmaalauksen käyttö on hyvä vaihtoehto perinteisille maaleille, koska se on terveellisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Luonnonmaalauksen käyttö edellyttää kuitenkin huolellista valmistelua ja tarkkuutta maalausprosessin aikana. Kun kaikki on tehty huolella, lopputulos on kaunis ja kestävä.

Mietityttääkö kotisi kunto? Haluatko ylläpitää kotisi kuntoa, arvoa ja viihtyvyyttä?

Mikäli kotisi kaipaa maalausta, ota meihin yhteyttä pienemmissäkin kysymyksissä!

 

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.