fbpx

Maalaus- ja tasoitetyöt hinta

Seinät ja katto viimeistelevät kodikkuuden ja luovat kodista turvallisen asuinsijan. Maalaus- ja tasoitetyöt virkistävät kodin tunnelmaa.

Puhtaat ja hoidetut seinät tuovat viihtyisää tilantuntua kotiin sekä ovat perinteinen laskupaikka tauluille, julisteille ja erilaisille seinäkoristeille.

Katto päämme päällä kannattelee asumisen kannalta oleellisimpia esineitä, kattovalaisimia, jolloin kodin viihtyvyys ja arvokkuus saavat huimaa näkyvyyttä.

Seinien ja katon korjaukset

Seinä- ja kattopintojen uusiminen

Toisinaan seinät ja katto kaipaavat kulumisen, kolhujen ja kolojen korjaamisen sijaan vain muutosta sekä ehostusta. Joka tapauksessa pintojen uusi ilme tuo täysin uudistuneen tunnelman kodin eri tiloihin. Jo pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan.

Onpa kyseessä sitten pintojen maalaus tai tapetointi, on pohjatyöllä suuri rooli. Hyvin tehty pohjatyö näkyy vielä maalauksen ja tapetoinnin jälkeenkin, jolloin pinta on tasainen ja materiaali peittää pinnan moitteettomasti.

Ellei itsellä ole osaamista tai tietoa, kuinka saadaan hyvältä näyttävä ja laadukkaasti toteutettu tasoitus, maalaus tai tapetointi, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, jolloin saavutetaan toivottu lopputulos.

     

Mitä tulee työn hinnaksi?

Maalaus- ja tasoitetöiden hinnat vaihtelevat työn laajudesta ja valituista pintamateriaaleista riippuen 1 000-20 000 € välillä. Mikäli itsellä on osaamista, voi hintaan vaikuttaa alentavasti tekemällä osan töistä itse. Esimerkiksi vanhan pintamateriaalin poistaminen sekä pinnan puhdistaminen valmiiksi ennen pohjatyön aloittamista.   

Mistä kannattaa aloittaa?

Kun on aika toteuttaa seinä-ja kattopintojen käsittelyt, on hyvä huomioida käsiteltävien pintojen pohjamateriaali eli millaiselle pohjalle pintakäsittely toteutetaan. Sekä onko korjattavissa olevan rakenteen pinnan alue mahdollista toteuttaa vain tietyiltä osin vai vaatiiko koko rakenteen pinta uuden käsittelyn.

Yleensä pohjatyö toteutuu saman kaavan mukaan, mutta esimerkiksi puun pohjatyön käsittely poikkeaa siitä suuresti. Myös uusien pintamateriaalien valinnassa tulee huomioida pohjan materiaali, kaikki pohjat ja pintamateriaalit eivät sovellu käytettäväksi yhdessä. Vaihtoehtoisten materiaalien laatu, väritys ja kuviointi ovat laaja valikoima, jolloin hätiköityjä päätöksiä ei kannata tehdä, jotta voidaan saavuttaa laadukas ja hyvältä näyttävä lopputulos.

Työn esivalmistelu

Seinä- ja kattopintojen käsittelyssä lattioiden ja ikkunoiden suojaus kannattaa tehdä huolellisesti sekä poistaa tiloista töiden ajaksi irtaimisto, jolloin näille ei tapahdu vaurioita eivätkä tahriinnu käsittelyaineista. Sekä kannattaa huomioida, tarvitseeko esimerkiksi seinässä kiinniolevia kaapistoja irrottaa. Tilojen, joissa työ tapahtuu, täytyy olla mahdollisimman esteettömiä jo työn sujuvuuden kannalta.

Ennen pohjatöiden aloitusta, uusien tapettien asentamista tai maalausta, poistetaan ja pestään vanha materiaali alta pois. Toisinaan vanhasta materiaalista jää jäämiä pinnoille, mutta niistä ei ole harmia oikeaoppisesti toteutuvan pohjatyön jälkeen.   

Pohjatyö

Huolellisesti toteutuneen pohjatyön päälle voidaan sujuvasti asentaa uudet tapetit tai levittää maali.

Pohjatyössä pinta niinikään puhdistetaan vanhasta materiaalista, pyyhitään pölyt ja tarvittaessa pestään. Puhdas pohja tasoitetaan laastilla, hiotaan sileäksi sekä pohjamaalataan. Mikäli esiin tulee epätasaisuuksia tai koloja, korjataan ne esimerkiksi täyttämällä kitillä ja hiotaan uudelleen sileiksi.

Sileän pohjatyön aikaansaamiseksi riittävä valaistus on ehdoton ja pohjaa tulee tarkastella joka suunnasta, jotta saadaan kokonaiskuva yhtenäisestä pinnasta.

Puun käsittely

Puun pintakäsittelyn pohjatyöksi voi riittää pölyjen pyyhkiminen ja pintojen pesu ennen tapetin asentamista tai maalausta.

Tarvittaessa puu hiotaan ja viimeistellään käsittelyaineella, jolloin lopputuloksena vuosienkin ikäisestä pinnasta saadaan uudenveroinen.

  

 

Katon pintakorjaus

Kun maalaus-ja tasoitetyöt ovat ajankohtaisia, ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä uudet pinnat!

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.