Sijoitusasunto - Remontti

Sijoitusasunnon kunto ja ulkoinen ilme ovat valttikortti menestyvään sijoitukseen. Tarjoamalla vuokralle käytännöllisesti toimivan sekä visuaalisesti kauniin kodin, sijoittaja saa käyttämänsä resurssit sijoitusasuntoon takaisin itselleen.   

Miksi sijoitusasunnon remontointi kannattaa?

Sijoitusasunnon remontoinnin tarve kannattaa kartoittaa väliajoin, jolloin asunto menestyy paremmin vuokramarkkinoilla ja myös asunnon arvo mahdollisesti nousee. Kaunis ja toimiva asunto on viihtyisä asua, siten myös mieluisan vuokralaisen löytäminen on helpompaa. Sijoitusasunnon kunnosta on hyvä huolehtia myös mahdollisen myynnin osalta.  

Millainen remontti sijoitusasuntoon?

Jotta sijoitusasunto menestyy markkinoilla, on hyvä tarkastella asuntoa sekä toimivuuden että visuaalisuuden näkökulmista. Remontoinnin tarvetta voisi pohtia esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

Onko asunnon tilat toimivia ja hyväkuntoisia?

Onko lattiassa, seinissä tai katossa korjausta vaativia vaurioita ja kolhuja?

Kaipaako asunnon yleisilme ehostusta?

Huolellinen asunnon kunnon läpikäynti poissulkee ikävät yllätykset, kuten kosteusvaurioit, joita saattaa piileksiä esimerkiksi kylpyhuoneen kosteissa tiloissa tai lattian ja lattialistojen alla.  

Sijoitusasunnon remontin laajuus riippuu hyvin pitkälti asunnon kunnosta sekä millaiset resurssit sijoittajalla on remontin toteutukseen. Remontti voi olla  maalipintojen tai tapettien uusimista, laaja huoneistoremontti tai yhden tilan kokonaisvaltainen uusiminen.

Materiaalit ja kalusteet  

Vaihtoehtoisia materiaaleja ja kalustoa on tarjolla paljon, jolloin valinnanvaraa on sekä hinnoissa että näyttävyydessä. Koska kyseessä on sijoitusasunto, kannattaa pohtia, millaisen ilmeen asunnolle rakentaa. Esimerkiksi haluaako asunnosta luoda värikkään vai neutraalin sävyisen, onko kalusteratkaisut tavanomaisia vai käytetäänkö erilaisia design-vaihtoehtoja.

Ratkaisuja tehdessä, kannattaa myös huomioida onko vuokra-asunnolle määritelty kohderyhmä. Tällöin mahdollisesti kalusteiden ratkaisuvaihtoehdot määräytyvät hyvin pitkälti kohderyhmää koskevien puitteiden mukaan.

Taloudellinen kannattavuus

Sijoitusasunnon remontointia kannattaa myös laskelmoida ja tehdä ratkaisuja, jotka ovat taloudellisesti toimivia. Esimerkiksi, kuinka paljon remontoidun asunnon vuokrahintaa voidaan nostaa ja missä ajassa vuokrasta saadut tuotot korvaavat remonttikulut. Ennen remonttiin ryhtymistä, uuden vuokrahinnan suunnittelussa kannattaa huomioida mm. asunnon sijainti, onko sillä seudulla millainen vuokra-asuntojen kysyntä. Näin voi välttyä turhalta resurssien tuhlaukselta, esimerkiksi vähemmän kysyntää olevalla alueella vanhemman asunnon remontiksi voi hyvinkin riittää pintojen uusiminen eikä toimivia, mutta hieman vanhempia kalusteita tarvitse uusia.

Apu remonttiin ammattilaiselta

Sijoitusasunnon remontoinnissa taloudellista säästöä kertyy, mikäli itsellä on osaamista toteuttaa remontti tai osa remontin vaiheista. Mikäli oma tietämys remontista ei riitä, kannattaa olla varhaisessa vaiheessa yhteydessä ammattilaiseen. Tällöin sijoitusasunnon remontin suunnittelu ja toteutus sujuu mallikkaasti sekä vältytään turhilta virheiltä.

Harkitsetko sijoitusasunnon remontointia?
Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä toimiva sekä kaunis remontti!

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.