Vesivahinko ja vesivahingon remontointi

Vesi on tärkeä osa meidän elämää ja isossa osassa meidän jokaisen kotona, joten vesivahingoilta välttyminen on lähes mahdotonta. Jos teille on sattunut vesivahinko, niin voimme sanoa että et ole ainoa, sillä pelkästään Suomessa tapahtuu jopa 60 000 vesivahinkoa vuosittain.

Tässä artikkelissa käymme läpi vesivahinkoja yleisesti, miten kannattaa toimia vesivahingon ilmetessä sekä mitä yleensä vesivahingon remontissa tapahtuu.

 

 

Mitkä ovat yleisimmät vesivahingon aiheuttajat?

Yhä useammin nykyään astianpesukone asennetaan itse ja halvoilla osilla. Koska astianpesukone käyttää paljon vettä, niin jos puristusliitin on huonosti kiristetty tai jokin liitoskohta vuotaa vettä niin vettä voi lyhyessäkin ajassa kertyä reilusti. Astianpesukoneesta johtuvat vesivahingot ovat yksi yleisimmistä tapahtuvista vesivahingoista. Kaikki puristusliittimet vesiputkissa aiheuttaa korkeamman riskin vesivahingoille. Putkien ja letkujen korroosiot ja syöpymiset aiheuttavat myös paljon vesivahinkoja. Kylmävesiputket syöpyvät todennäköisemmin kuin lämminvesiputket.

Mitä tehdä kun huomaa vesivahingon?

Kun havaitsee vesivahingon, niin ensimmäisenä on tärkeintä pysäyttää vuoto. Eli katkaise vedentulo. Tämän jälkeen on tärkeintä kuivata pyyhkeillä kaikki näkyvä vesi pois. Kun näkyvä vesi on poistettu niin sitten pitää ottaa omaan vakuutusyhtiöön yhteyttä ja kertoa heille tapahtuneesta.

Vakuutusyhtiöltä tulee henkilö tarkastamaan vauriot ja tekemään jonkinnäköisen arvion siitä että mitä korjaustoimenpiteitä pitää tehdä.

Vakuutusyhtiö tarvitsee hinta-arvion korjaustoimenpiteiden toteutuksesta. Voit kysyä sellaista Fiksustilta täyttämällä yhteydenottolomakkeen tästä.

Jos et ole vakuutuksen piirissä, niin voit tilata myös kosteuskartoitusraportin josta saat selville että kuinka laajalle kosteus on levinnyt ja alustavan suunnitelman korjaustoimenpiteistä.

Mitä vesivahinkoremontissa yleensä tapahtuu?

Ensin suojataan tilat puretaan rakenteet jotka ovat joutuneet kosketuksiin kosteuden kanssa. Suojauksessa huomioidaan se että onko rakennus muuten käytössä remontin ajan.

Tämän jälkeen aloitetaan kuivatus, joka saattaa kestää jopa useamman kuukauden, riippuen siitä miten syvälle rakenteisiin kosteus on päässyt.

Kuivauksen jälkeen aloitetaan remontointi. Se mitä siihen kuuluu riippuu paljon tilasta mitä ollaan remontoimassa.

Fiksusti hoitaa kaikki vesivahinkoremontit alusta loppuun laadukkaasti dokumentoiden. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous vesivahingon remontoinnista.

Yleisimmät huoneistoremontit

Asunnon kokonaisvaltainen remontti

Asunnon kokonaisvaltainen remontti kuivissa tiloissa

Yksittäinen keittiöremontti

Yksittäinen lattiaremontti

Yksittäinen maalaus- ja tasoiteremontti

Yksittäinen kylpyhuoneremontti

 

Otamme vastaan erilaisia tarjouspyyntöjä, olemme valmiita löytämään jokaiselle kodille sopivat suunnitelmat ja ratkaisut.

Toteutamme uniikit huoneisto-ja sisäremontit asiakkaidemme näköisiksi, haluamme tehdä kodeista parempia elää ja asua.

Toimimme rehellisellä ja reippaalla työotteella suunnitteluvaiheesta loppusiivoukseen saakka!

Käytämme lomakkeen tietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä.